Danskerne glemmer at rydde op i køleskabet

MADSPILD: Hver fjerde danske smider mad ud mindst 3-4 gange om ugen, viser en ny undersøgelse. Den største hindring er, at danskerne glemmer at ”rydde op” i køleskabet.
Når forbrugerne skal pege på den største hindring for at undgå madspild, peger 30 procent på, at de ikke er gode nok til at "rydde op" i køleskabet.
Når forbrugerne skal pege på den største hindring for at undgå madspild, peger 30 procent på, at de ikke er gode nok til at "rydde op" i køleskabet.Foto: Colourbox
Michael Hjøllund
Fakta

Om undersøgelsen
Userneeds har gennemført undersøgelsen for Landbrug & Fødevarer i samarbejde med Stop Spild Af Mad. Undersøgelsen er støttet økonomisk af VACUUM-SAVER.DK.

Undersøgelsen er blevet gennemført i september 2013 blandt 1.019 deltagere repræsentativt udvalgt for den danske befolkning. 

Trods øget fokus på madspild smider de fleste danskere stadig mad ud.

En ud af fire forbrugere gør det så ofte som 3-4 gange om ugen, mens næsten 75 procent gør det mindst et par gange om måneden.

Det viser en ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer og forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

Glemmer at rydde op
Ifølge forbrugerne selv er det særligt en overskredet holdbarhedsdato, der er årsag til, at maden bliver smidt ud. Det svar giver 75 procent af de adspurgte.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024