Danskerne har ret til sikre fødevarer
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Ingen forfatter
Vi skal være bedre til at fortælle danskerne, hvad de får, når de vælger danske fødevarer frem for de billigere udenlandske - nemlig at de får fjerkrækød og æg med det laveste indhold af salmonella, at de får svine- og oksekød uden hormoner og medicinrester og at de får frugt og grønt uden rester af pesticider.
Peter Gæmelke
Præsident i Landbrugsraadet
Danske fødevarer står stærkt i danskernes bevidsthed. Langt de fleste foretrækker danske fødevarer, fordi de både smager bedst og er sikrest.
Faktisk drikker 81 pct. af danskerne helst dansk mælk, 76 pct. foretrækker dansk kød og pålæg og hele 85 pct. mener, at danske fødevarer er de mest sikre. Det viser en undersøgelse, som Observer har lavet for Landbrugsraadet.
Det er utrolig glædeligt og ganske forståeligt, at danskerne har stor tiltro til dansk producerede fødevarer. For os er det en meget stor tilfredsstillelse, at den massive indsats inden for fødevaresikkerhed, miljø og dyrevelfærd anerkendes af befolkningen.