Danskerne har ret til sikre fødevarer

Peter Gæmelke er glad for, at danskerne helst spiser danske fødevarer. Men han understreger i dette debatindlæg, at det skal være lettere for forbrugerne at se, hvorfra maden kommer. For mindre sikre udenlandske fødevarer sælges i stigende grad herhjemme.

Vi skal være bedre til at fortælle danskerne, hvad de får, når de vælger danske fødevarer frem for de billigere udenlandske - nemlig at de får fjerkrækød og æg med det laveste indhold af salmonella, at de får svine- og oksekød uden hormoner og medicinrester og at de får frugt og grønt uden rester af pesticider.

Peter Gæmelke
Præsident i Landbrugsraadet
Fakta
Danskerne vil spise dansk:

  • 81 pct. af danskerne drikker helst dansk mælk

  • 76 pct. foretrækker dansk kød og pålæg

  • 85 pct. mener, at danske fødevarer er de mest sikre.

  • Kilde: Observer for Landbrugsraadet
    Af Peter Gæmelke, præsident i Landbrugsraadet

    Danske fødevarer står stærkt i danskernes bevidsthed. Langt de fleste foretrækker danske fødevarer, fordi de både smager bedst og er sikrest.

    Faktisk drikker 81 pct. af danskerne helst dansk mælk, 76 pct. foretrækker dansk kød og pålæg og hele 85 pct. mener, at danske fødevarer er de mest sikre. Det viser en undersøgelse, som Observer har lavet for Landbrugsraadet.

    Det er utrolig glædeligt og ganske forståeligt, at danskerne har stor tiltro til dansk producerede fødevarer. For os er det en meget stor tilfredsstillelse, at den massive indsats inden for fødevaresikkerhed, miljø og dyrevelfærd anerkendes af befolkningen.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024