Danskerne mindre negative over for GMO

FORSKNING: Danskernes holdning til GMO er blevet mindre negativ. Hvis fødevarerne har sundhedsfremmende egenskaber, har pris og miljøhensyn mindre betydning for forbrugeren, viser ny undersøgelse.
Foto: Altinget.dk
Marie Dissing Sandahl
Hvis genmodificerede fødevarer har sundhedsfremmede egenskaber, så er danskernes holdning mindre negativ, end den normalt er til GMO. Det viser en ny undersøgelse fra Handelshøjskolen i Århus.

Resultaterne kan sammenlignes med tilsvarende undersøgelser fra 1990'erne og starten af 2000'erne, hvor danskerne var mere negative.

"Der er sket en afmatning i den meget negative holdning, vi så i 90'erne, for forbrugerne har vænnet sig til det," forklarer Kit Skov Hagemann, som er forfatter til ph.d.-afhandlingen.

Og hun mener, holdningen kan ændres endnu mere. I undersøgelsen fik de adspurgte præsenteret både negative og positive informationer om GMO, og resultatet var slående, mener Kit Skov Hagemann.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024