Danskerne ønsker økologi på politikernes dagsorden

MÅLING: Et flertal af danskerne støtter politisk prioritering af økologi. Forsker peger på, at danskerne ser økologi som svar på fødevareproduktionens miljøpåvirkning. Fødevareministeren er glad for opbakningen.
En meningsmåling viser, at danskerne ønsker, at politikerne prioriterer økologisk fødevareproduktion.
En meningsmåling viser, at danskerne ønsker, at politikerne prioriterer økologisk fødevareproduktion. Foto: Julie Charlotte Christensen/ Altinget
Sara Fleckner Vilstrup

Der er mange fordele ved økologi for et samfund. Det handler om, at vi får bedre miljø, om sundhed og dyrevelfærd. På de tre parametre, er der virkelig noget at hente på den økologiske produktion. Det vil vi gerne underbygge. Eksportmarkedet for økologi er i stigning. Indenfor en kort årrække har vi fordoblet vores eksport af økologi. Der er potentiale for at fortsætte i den retning, hvis vi politisk underbygger det.

Dan Jørgensen (S)
Fødevareminister

Økologisk produktion bør fremmes politisk. Det mener et flertal af danskerne, som enten er tilfredse med politikernes nuværende prioritering af økologi eller ønsker en højere prioritering. Det viser en meningsmåling af A&B Analyse lavet for Altinget.dk.

Med en målsætning i regeringsgrundlaget om en fordobling af det økologiske areal i 2020 i forhold til 2007 og med Økologisk Handlingsplan 2020, er det tydeligt, at der er et politisk ønske om at fremme økologisk produktion. En måling viser, at der er opbakning blandt befolkningen.

Artiklen forsætter under billedet.

Dokumentation

Sådan har vi har spurgt

Ønsket om at fremme produktionen af økologiske fødevarer i Danmark har høj politisk prioritet på trods af, at økologien kun udgør en mindre andel af den samlede danske fødevareproduktion. Hvilket af disse udsagn er du mest enig i?

1. Politikerne bør prioritere økologien højere for at understøtte udviklingen (34,4 %)
2. Politikernes nuværende prioritering af økologien er passende (23,6 %)
3. Politikerne bør prioritere økologien mindre for at sikre, at udviklingen i højere grad drives af markedet og forbrugerne (19,1 %)
4. Politikerne bør slet ikke prioritere økologien (14,2 %)
5. Ved ikke (8,7 %)

Kilde: Meningsmålingen er foretaget af A&B Analyse på nettet for Altinget.dk blandt 1249 svarpersoner. Data er vægtede efter Søren Risbjergs seneste gennemsnit, så de er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i perioden 27/2-4/3 2014.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024