Danskerne tror på sund økologi

NYHED: Danskerne køber mere økologi, fordi de tror, det er sundt – men det er ikke videnskabeligt påvist.
Niels Th. Dahl

Det gør en minimal forskel, om vi spiser et økologisk æble eller et konventionelt æble. Forskellen ligger i, om vi vælger æblet eller burgeren.

Peter Marckmann
Læge

Der bliver købet flere og flere økologiske varer i Danmark - og næsten halvdelen af forbrugerne gør det, fordi de betragter de økologiske produkter som sundere.

Det viser en analyse, Synnovate har lavet for Landbrugsraadets blad FoodCulture. 47 pct. af de deltagere i undersøgelsen, der har fået et større økologisk forbrug, fortæller således, at det er sundhedsaspektet, der er afgørende, mens f.eks. kun 21 pct. angiver en bedre smag som grunden.

Men det er foreløbig en ubegrundet tro. Forskning har endnu ikke kunnet påvise, at det er sundere at spise økologisk end konventionelt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024