Danskerne vil have udenlandsk kylling

NYHED: Salget af udenlandske kyllinger eksploderer, selv om faren for salmonellabakterier er langt større end i det danske fjerkræ.
Niels Th. Dahl

De danske myndigheder har snorksovet i timen, når det drejer sig om at stille krav til importen af fjerkræ. Nu må politikerne træde i karakter og kræve, at det kød, vi importerer, har samme sikkerhedsniveau som det danske.

Per V. Møller
Administrerende direktør for Rose Poultry

Mængden af udenlandsk kylling på de danske spiseborde er eksploderet i de sidste år. Andelen af udenlandsk kyllingekød steg således fra 18 pct. i 2003 til 42 pct. i 2006, skriver Landbrugsraadets blad FoodCulture.

Stigningen er sket, selv om risikoen for en salmonellainfektion i det udenlandske kød er mange gange større end i det danske. Men tilsyneladende vægter prisen tungere for de danske forbrugere end de mange sikkerhedsregler, der gælder for den danske kyllingebranche.

Det bekymrer Per V. Møller, administrerende direktør for Rose Poultry, der er Danmarks største fjerkrævirksomhed:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024