Danskerne vil have udenlandsk kylling
Niels Th. Dahl
JournalistDe danske myndigheder har snorksovet i timen, når det drejer sig om at stille krav til importen af fjerkræ. Nu må politikerne træde i karakter og kræve, at det kød, vi importerer, har samme sikkerhedsniveau som det danske.
Per V. Møller
Administrerende direktør for Rose Poultry
Mængden af udenlandsk kylling på de danske spiseborde er eksploderet i de sidste år. Andelen af udenlandsk kyllingekød steg således fra 18 pct. i 2003 til 42 pct. i 2006, skriver Landbrugsraadets blad FoodCulture.
Stigningen er sket, selv om risikoen for en salmonellainfektion i det udenlandske kød er mange gange større end i det danske. Men tilsyneladende vægter prisen tungere for de danske forbrugere end de mange sikkerhedsregler, der gælder for den danske kyllingebranche.
Det bekymrer Per V. Møller, administrerende direktør for Rose Poultry, der er Danmarks største fjerkrævirksomhed: