"Den er helt gal i sportskantinerne"

INTERVIEW: Usunde sportsdrikke og fedtede pommes fritter serveres i spandevis for børn og unge i landets idrætsklubber. Det gavner hverken børnenes sportspræstationer eller helbred. Politikere, fødevareindustri, klubber og forældre har et ansvar for at ændre forholdene, mener en af forskerne bag ny rapport.

Det er urealistisk at tro, at privatforpagtede sportskantiner fører ændringer ud i livet uden krav og økonomisk støtte fra politikerne.

Jeppe Matthiessen
Cand.scient. i idræt og human ernæring
Danmarks Fødevareforskning har som de første i Norden undersøgt, hvad idrætsaktive børn har brug for at spise og drikke, når de dyrker idræt på motionsniveau.

Det er der kommet rapporten "Kostanbefalinger til idrætsaktive børn og unge – faglig baggrund" ud af.

68 pct. af alle danske skolebørn går til organiseret idræt – og sukkerindtaget i forbindelse med motionen er ofte stort og helt unødvendigt.

Opgør med de søde myter
Grundlæggende er budskabet i rapporten, at børn og unge bare skal have almindelig mad og drikke, når de motionerer. De har hverken behov for mere sukker eller fedt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024