Det offentlige bør gå forrest - for alle skyld

Økologisk Landsforening afviser indholdet i "Kjelstrups Klumme" i Altinget tirsdag. Foreningen mener, at det offentlige har et ansvar for at udbrede økologien pga. fordele for hele samfundet – rent drikkevand, bedre dyrevelfærd og større biodiversitet.

Når økologi giver så mange fordele for hele samfundet – rent drikkevand, bedre dyrevelfærd, større biodiversitet - burde offentlig instanser, fra staten til kommuner, gå foran med anvendelse af økologiske fødevarer.

Paul Holmbeck
Direktør i Økologisk Landsforening
Af Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening

Peter Kjelstrup mener, at Økologisk Landsforening skader den økologiske sag ved at "presse" og "tvinge" økologiske varer ind i børneinstitutioner, plejehjem m.v.

Vi takker for den venlig bekymring for vores sag, men vil opfordre til en genlæsning af det Økologiske Initiativ, som Peter Kjelstrup mener helt skal skrottes. Der er ikke tale om tvang. Tværtimod.

Vores konkrete politiske forslag går netop ud på at understøtte omlægning af offentlige køkkener ad frivillighedens vej.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024