Det var ikke et udenlandsk skib

19/8-04: Hans Christian Schmidt skriver, at der ikke var tale om et udenlandsk skib, der fiskede på danske kvoter i sagen om fiskeskibet ORCK.
Dokumentation
Spørger: Ole Vang Christensen (S)

Spørgsmål: Hvad er ministerens kommentar til, at fiskeskibet ORCK fiskede på en dansk kvote, selv om skibet ikke opfyldte betigelser herfor, og hvilket beredskab har Fødevareministeriet i forhold til sådanne sager, har ministeren kendskab til andre tilsvarende sager, hvor udenlandske skibe fisker på en dansk kvote.

Svar fra ministeren: Spørgsmål vedrørende registrering af fartøjet i skibsregisteret hører under Søfartsstyrelsen, som har oplyst følgende:

"Der var i sagen om fiskeskibet ORCK ikke tale om et udenlandsk skib, der fiskede på danske kvoter, idet det pågældende skib siden dets bygning har været optaget i det danske register.

Det kan supplerende oplyses, at styrelsen - såfremt formaliteterne i forbindelse med registreringen i øvrigt er i orden - efter EU reglerne og den danske skibsregistreringslovgivning - ikke vil kunne modsætte sig, at fiskeskibe, der ejes af af selskaber, som er oprettet i henhold til dansk lov, optages i det danske skibsregister, selvom flertallet af bestyrelsesmedlemmerne udgøres af EU borgere. De krav vedrørende registreringsforholdene, der blev stillet til ORCK efter ulykken, er derfor mere vidtgående, end der er basis for."

Jeg henholder mig til Søfartsstyrelsens svar i sagen.

Hans Christian Schmidt


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024