Detailhandlen lover sagsanlæg ved EF-domstolen

NYHED: Dansk Erhverv vil anlægge sag mod Danmark ved EF-domstolen, hvis det obligatoriske ernæringsmærke vedtages.
Danmark skal forklare sig ved EF-domstolen i Strasbourg, hvis Folketinget indfører et obligatorisk, nationalt ernæringsmærke.
Danmark skal forklare sig ved EF-domstolen i Strasbourg, hvis Folketinget indfører et obligatorisk, nationalt ernæringsmærke.
Niels Th. Dahl

Hvis det her forslag bliver gennemført, og hvis ikke Kommissionen rejser sagen af sig selv, så vil vi helt sikkert gøre det.

Lone Rasmussen
Forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv

Socialdemokraterne og de øvrige partier, der støtter et obligatorisk ernæringsmærke i Danmark, skal ikke håbe på at slippe for en sag ved EF-domstolen for overtrædelse af reglerne om det indre marked.

Anlægger EU-Kommissionen den ikke, vil detailhandlen nemlig gøre det. Det siger forbrugerpolitisk chef i Dansk Erhverv Lone Rasmussen:

"Det her strider klart mod EU-reglerne. Indkøberne i detailhandlen kan jo ikke købe frit længere, hvis det gennemføres, så det er helt klart en teknisk handelshindring. Hvis det her forslag bliver gennemført, og hvis ikke Kommissionen rejser sagen af sig selv, så vil vi helt sikkert gøre det," siger Lone Rasmussen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024