DF anklager S for dobbeltspil

Folketinget har besluttet, at der skal afholdes en høring om GMO. DF hilser initiativet velkommen, men frygter at S spiller dobbeltspil og vil levere de nødvendige stemmer til regeringen uanset høringens udfald.
Kristian Lund Pedersen

Jeg tror ikke på Socialdemokraternes reelle modstand. Det er spil for galleriet, for Socialdemokraterne er og bliver et EU-positivt parti. Deres negative udtalelser om GMO er kun for deres skeptiske vælgeres skyld. Det ender jo alligevel med de stemmer for uanset hvad.

Jørn Dohrmann (DF)
Sameksistens-ordfører
Efter onsdagens møde i Fødevareudvalget blev det besluttet, at Folketinget vil afholde en høring om GMO-afgrøder. Det er en reaktion på den seneste tids ophedede debat i anledning af den nye sameksistenslov.

Under 1. behandlingen har der været mange påstande og rygter om konsekvenserne af GMO-afgrøder. Mens regeringen nedtoner og afviser en skadeseffekt, er der hos store dele af oppositionen en udpræget skepsis overfor forslaget. Den største frygt er, at GMO-afgrøder ikke kan holdes adskilt fra konventionelle og økologiske afgrøder.

Nu vil Folketinget forsøge at samle trådene og skabe et overblik over de mange informationer, og derfor håber Fødevareudvalgets formand, Christian H. Hansen (DF), at teknologirådet vil være med til sætte et godt program sammen. Hvis alt går vel vil en høring blive afholdt inden sommerferien.

Dohrmann angriber Socialdemokraterne
Jørn Dohrmann, der er DFs ordfører på lovforslaget om sameksistens hilser høringen velkommen:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024