DF vil tvinge landbrugsforhandlinger i gang

KICKSTART: Dansk Folkeparti vil med fire beslutningsforslag begynde forhandlinger om Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger. Initiativet møder opbakning fra Enhedslisten og landbruget. Fødevareministeren afviser nøl.
Med fire beslutningsforslag vil Dansk Folkeparti hive regeringen i Folketingssalen for at diskutere Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger.
Med fire beslutningsforslag vil Dansk Folkeparti hive regeringen i Folketingssalen for at diskutere Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget.dk
Michael Hjøllund

Der er en række argumenter for, at det kun kan gå for langsomt med at komme i gang med arbejdet

Lars Hvidtfeldt
Vicedirektør, Landbrug & Fødevarer
Fakta
Se Dansk Folkepartis beslutningsforslag på landbrug- og miljøområdet under artiklen.

Det går for langsomt med at få gang i de politiske forhandlinger, der skal følge efter Natur- og Landbrugskommissionens anbefalinger.

Det mener Dansk Folkeparti, der nu selv præsenterer en række beslutningsforslag med udgangspunkt i kommissionens arbejde.

"Lige nu har dansk landbrug et fantastisk godt brand. Men samtidig har det nogle udfordringer i forhold til at kunne udvikle sig og bruge det marked, der står åbent. Derfor nytter det ikke, at vi politikere bliver ved med at hænge i bremsen," siger partiets fødevareordfører, René Christensen.

Dokumentation
Her er Dansk Folkepartis forslag

1) Bedre miljø gennem mere målrettet og effektiv regulering. Der skal måles på landbrugets udledninger (kvælstof, fosfor, ammoniak), ikke på input.

2) Der skal igangsættes fuldskalaprojekter, som kan understøtte tidligere forsøg med våde enge, rodzoneanlæg, stenrev samt dyrkningsmetoder.

3) Der skal etableres en naturfond med det formål at skabe natur på følsomme områder.

4) Der skal fremlægges en plan for, hvordan randzonerne kommer tilbage til landbrugsjord, der hvor andre redskaber kan skabe den samme miljøgenvist.

Dansk Folkeparti fremlægger desuden et beslutningsforslag omkring forbedring af rammevilkårene for økologiske landmænd.

Forslaget har til hensigt at styrke danske økologers konkurrenceevne og dermed øge andelen af danske økologiske produkter i blandt andet de offentlige køkkener.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024