Direktorat stopper ansøgning

Interessen for etablering af opdrætsanlæg til muslingedyrkning i Limfjorden har i den senere tid været stærkt stigende. Ministeren har derfor nedsat et udvalg, hvis formål er at undersøge den økonomiske bæredygtighed ved udnyttelse af danske muslingeforekomster og muligheden for opdræt heraf. Ministeren oplyser, at der for tiden er givet 51 tilladelser til blåmuslingefiskeri i Limfjorden.
Claus Iversen
Dokumentation
Spørgsmål 271:
Ministeren bedes redegøre for, hvorfor Fiskeridirektoratet har stoppet ansøgning om muslingedyrkning i Limfjorden, når man bl.a. har støttet og etableret et skalddyrscenter til 13 mio. kr. i Nykøbing Mors?

Fødevareministerens svar:
Interessen for etablering af opdrætsanlæg til muslingedyrkning i Limfjorden har i den senere tid været stærkt stigende. Denne udvikling har bl.a. givet anledning til drøftelser mellem fiskerierhvervet og repræsentanter for amterne omkring Limfjorden, uden at der derved er fundet grundlag for at etablere retningslinier for hvilke områder, der kan anvendes til henholdvis opdræt af muslinger og muslingefiskeri. Dette og en lang række andre forhold vedrørende opdræt og fiskeri efter muslinger har gjort det nødvendigt at se på såvel principperne som de konkrete regler for produktion af muslinger i danske farvande. Jeg har derfor taget initiativ til nedsættelse af et udvalg hvis formål er at belyse mulighederne for at fremme en miljømæssig og økonomisk bæredygtig udnyttelse af danske muslingeforekomster og muligheden for opdræt heraf.

Jeg vedlægger til udvalgets orientering kommissorium for Muslingeudvalget. Jeg forventer at udvalget starter sit arbejde i maj 2003. Eksisterende tilladelser til opdræt af muslinger vil blive videreført indtil videre, mens det er min målsætning, at det nye regelgrundlag er tilvejebragt forud for det tidspunkt, hvor opdrætskulturerne skal etableres i næste produktionsår, dvs. maj 2004.


Spørgsmål 272:
Hvor mange tilladelser/koncessioner til muslingefiskeri er der aktuelt og i de sidste 5 år givet i Limfjorden, og hvor mange tons har der været mulighed for at fange i de nævnte år?

Fødevareministerens svar:
Jeg kan oplyse, at der for tiden er givet 51 tilladelser til blåmuslingefiskeri i Limfjorden. Antallet af tilladelser over de seneste 5 år fremgår af nedenstående tabel, hvoraf de landede mængde af blåmuslinger og østers ligeledes fremgår.

Se ministerens svar incl. bilag og tabeller på Folketingets hjemmeside her.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024