DR til kamp mod fedme

Danmarks Radio overvejer at gøre deres unge seere særligt opmærksomme på sport og sundhed i forbindelse med "Bevægelsens År" i 2005.
Kristian Lund Pedersen
Dokumentation
Sammen med de øvrige nordiske lande planlægger DR’s Børne- og Ungdomsafdelingens at gøre 2005 Bevægelsens År. I 2005 vil tv-stationen være særligt opmærksom på bevægelse og sund levevis i børne- og ungdomsprogrammerne.

Ideen er, at de nordiske landes tv-stationer med public-service-forpligtelse hver især afsætter midler til at producere en række programmer om motion og sund levevis. De programmer udveksles siden landene imellem via tv-samarbejdet Nordvisionen.

- Samtidig er det tanken, at bevægelse og sund levevis indarbejdes i nogle af de eksisterende programmer. Hvor vi måske hidtil har vist billeder af børn ved computere, vil vi vise børn, der dyrker motion eller leger for derved at illustrere den sunde livsstil, hedder det i en udtalelse fra Preben Vridstoft, chef for DR’s B&U-afdeling.

DR og de øvrige medlemmer af Nordvisionen vil i forbindelse med projektet søge samarbejde med blandt andet ministerier samt sports- og fritidsklubber, så der for alvor kommer fokus på børns sundhed i 2005.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024