DTU indgår kinesisk aftale om fødevaresikkerhed
Anne Hauge
Vores kinesiske samarbejdsparter kan drage fordel af DTU Fødevareinstituttets erfaring indenfor risikovurdering af fødevarer og kostundersøgelser, mens vi har mulighed for at skabe stærke relationer i det kinesiske forskningsmiljø.
Jørgen Schlundt
Institutdirektør på DTU
DTU Fødevareinstituttet og Kinas nationale center for fødevarerisikovurdering, China National Center for Food Safety Risk Assessment (CFSA), har indgået en samarbejdsaftale. Aftalen skal styrke det videnskabelige samarbejde.
Aftalen blev indgået den 25. april under statsbesøget i Beijing, hvor det danske regentpar overværede underskriftsceremonien. Det skriver DTU.
Igennem aftalen skal det være muligt for DTU og CFSA at udveksle erfaring og samarbejde om risikovurdering, overvågning af ricisi, risikokommunikation og kostundersøgelser og -vurderinger. Planen er, at de to institutioner skal gennemføre fælles forskningsprogrammer, udveksle forskningsresultater og tilbyde videreuddanelse inden for relevante forskningsområder, skriver DTU.