Dyrlægernes papirarbejde nødvendigt

Kvægdyrlæger føler, at de bruger mere tid på at udfylde papirer end på at se på dyrene og vurdere deres sundhedstilstand og velfærd pga. ny bekendtgørelse. Fødevareministeren mener, at reglerne er nødvendige.
Claus Iversen

Besøgsrapporter og anvisningssedler tjener som dokumentation for, at der ligger veterinærfaglige overvejelser til grund for det arbejde, dyrlægen har udført i besætningen

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Cimbrer Dyrlægerne A/S, der bl.a. kontrollerer kvægbesætninger, har i en henvendelse til Folketingets Fødevareudvalg beklaget sig over, at de bruger for meget tid på at udfylde papirer og kontrollere landmænds medicinbeholdning end på at vurdere selve dyrets ve og vel.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) skriver i sit svar, at dyrlægernes registrering af den faktiske anvendelse af lægemidlerne hos landmanden er nødvendig både for at opfylde EU-krav men også af kontrolhensyn.

Det skal nemlig kunne kontrolleres, om lægemidlerne er anvendt i overensstemmelse med dyrlægens anvisninger, herunder om tilbageholdelsestider er overholdt før levering af dyr eller produkter til f.eks. slagteri eller mejeri.

Cimbrer Dyrlægerne kritiserer også Fødevareregionernes dyrlæger for at gå for meget op i, at besøgsrapporten er udfyldt korrekt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024