Egenkontrol skal højne fødevaresikkerhed

Danske mælkeproducenter har indført en omfattende egenkontrol af deres mælk for at sikre kvaliteten. Fødevareministeren byder initiativet velkommen og tror, det bliver et godt bidrag til den almindelige myndighedskontrol
Kristian Lund Pedersen

Egenkontrollen en væsentlig del af strategien for konstant at sikre en høj fødevaresikkerhed, og derfor glæder det mig, at mælkeproducenterne medvirker yderligere til det. En daglig rutine er bedre end en mere almindelig myndighedskontrol.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
7.000 danske mælkeproducenter har indført egenkontrol af mælken. Det indebærer blandt andet, at producenterne hver eneste dag skal holde øje med de ting i produktionen, der har betydning for fødevaresikkerheden og mælkekvaliteten.

Sideløbende vil kvalitetsrådgivere ansat af Mejeriforeningen og Dansk Kvæg kigge mælkeproducenterne over skulderen og rådgive, mens den offentlige kontrol i højere grad rettes mod de bedrifter, der har problemer. Den samlede effekt af omlægning af mælkekontrollen vil være en øget kontrolaktivitet.

Siden den 1. april 2004 har landmændene hver eneste dag skullet følge bestemte rutiner for yderligere at sikre mælkens kvalitet, hvilket fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) tror vil gavne fødevaresikkerheden:

"Egenkontrollen en væsentlig del af strategien for konstant at sikre en høj fødevaresikkerhed, og derfor glæder det mig, at mælkeproducenterne medvirker yderligere til det. En daglig rutine er bedre end en mere almindelig myndighedskontrol. Egenkontrollen betyder desuden, at de der måtte have brug for hjælp til at løse eventuelle problemer, får en mere målrettet hjælp fra myndighedernes side," siger Mariann Fisher Boel.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024