Ekspert: Økologi kan ikke presses ned ovenfra

INTERVIEW: Økologisk omlægning af de offentlige køkkener kræver tid og lokalt engagement fra de enkelte kommuner. Det mener professor Bent Egberg Mikkelsen, der netop har forsket i økologisk omlægning.
Man skal huske at inddrage de enkelte kommuner, hvis alle de offentlige køkkener skal være økologiske i 2020. Det mener Bent Egberg Mikkelsen, professor i ernæring og måltidsservice.
Man skal huske at inddrage de enkelte kommuner, hvis alle de offentlige køkkener skal være økologiske i 2020. Det mener Bent Egberg Mikkelsen, professor i ernæring og måltidsservice. Foto: Julie Charlotte Christensen/ Altinget
Per Bang Thomsen
Fakta

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) præsenterede i begyndelsen af november regeringens nye økologipolitiske udspil, "En ny stærk økologipolitik - på vej mod en grøn omstilling".

Målet er at forøge andelen af økologi i det danske landbrug og hos de danske og udenlandske forbrugere, og Mette Gjerskov har bl.a. afsat omkring 20 millioner kroner i henholdsvis 2012 og 2013 til uddannelse, information og projektstyring i forbindelse med den økologiske omlægning af de offentlige køkkener.


Kilde: Fødevareministeriet

Hvis alle offentlige køkkener skal være økologiske inden 2020, skal landets kommuner sørge for at få opbygget en stærk, økologisk forsyningskæde i lokalområdet.

Og man må samtidig ikke gøre sig nogle forhåbninger om, at en økologisk omlægning kan klares med et par eksterne konsulenter og et engangsbeløb til selve omlægningsprocessen.

Det fastslår Bent Egberg Mikkelsen, professor i ernæring og måltidsservice ved Aalborg Universitet, som netop har færdiggjort et større forskningsprojekt om, hvordan man omlægger offentlige danske køkkener til økologi.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024