EL: Eksport af smågrise skal ned

NYHED: Enhedslisten stiller beslutningsforlag i Folketinget om at begrænse transporttiden for grise. Det vil gavne både dyrvelfærd, beskæftigelsessituation og miljø, mener partiet.
Dyrevelfærd, beskæftigelsessituationen for landets slageriarbejdere og miljøet er ifølge Enhedslisten tre gode grunde for Folketingets resterende partier til at bakke om om et beslutningsforslag, partiet vil stille i Folketinget efter efterårsferien.

Formålet med er at sætte en stopper for den store eksport af smågrise.

Prisen for høj
"Den lange transporttid giver dårligere dyrevelfærd, mere miljøsvineri og rammer beskæftigelsen for danske slagteriarbejdere. Når vi ser, at slagteri efter slagteri skærer ned og lukker, er det jo ikke mindst, fordi færre og færre grise bliver slagtet i Danmark. Begrundelsen er bl.a., at det er for dyrt at slagte herhjemme, men i længden betaler både dyrene og de danske slagterier en meget høj pris," siger Enhedslistens fødevareordfører Per Clausen.

Max otte timer
Enhedslisten vil foreslå, at Folketinget strammer op på transportreglerne for både slagtesvin, smågrise og søer og vil fremsætte et beslutningsforslag, der forbyder enhver transport på over otte timer.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024