EL: Problematisk at satse på biomasse

BIOMASSE: Jørgen Henningsens kritik af støtten til biomasse får støtte af EL, der ønsker, afgifterne i højere grad skal afspejle biomassens reelle klimapåvirkning. V vil afvente analyse af biomassens klimapåvirkninger.
Ifølge klimaekspert Jørgen Henningsen er biomasse brugt i ebergiproduktionen ikke CO2-neutralt med mindre det erstattes efterfølende af ny biomasse, som kan optage den udledte CO2.
Ifølge klimaekspert Jørgen Henningsen er biomasse brugt i ebergiproduktionen ikke CO2-neutralt med mindre det erstattes efterfølende af ny biomasse, som kan optage den udledte CO2.Foto: Colourbox
Sara Fleckner Vilstrup

Der er ikke tvivl om, at der er et CO2-udslip i forbindelse med brugen af biomasse. I nolge tilfælde er det stort, og i andre tilfælde er den samlede konsekvens mindre. Men der er et CO2-udslip, og derfor er det problematisk at satse på biomasse.

Per Clausen
Klimaordfører, Enhedslisten
Biomasse kan ikke uden videre anses for at være CO2-neutralt. Og det skal afgiften på biomassen afspejle, mener Enhedslisten, som dermed deler klimaekspert Jørgens Henningsens nylige kritik af afgifterne på biomasse.

"Der er ikke nogen tvivl om, at afgiftssystemet i dag ikke er indrettet med henblik på at sikre en fornuftig klima- og miljømæssig udnyttelse af energi," siger Enhedslistens klimaordfører, Per Clausen.

Han er bekymret for den CO2-udledning, som bioenergi kan medføre.

"Det er imod al ny viden at påstå, der ikke er et CO2-udslip i forbindelse med brugen af biomasse. I nolge tilfælde er det stort, og i andre tilfælde er den samlede konsekvens mindre. Men der er et CO2 udslip, og derfor er det problematisk at satse hovedløst på biomasse," siger han.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024