En pletfri Ulykkesforsikring

Fiskeriets Ulykkesforsikring lever fuldt ud op til sit ansvar om at anmelde alvorligere skader til Arbejdsskadestyrelsen. Sådan siger fødevareminister Hans Christians Schmidt i et svar til Ole Vagn Christensen (S), der mener, at antallet af anmeldelser til Arbejdsskadestyrelsen er problematisk.
Cecilie Bech

Arbejdsskadestyrelsen har ikke oplysninger om, at en arbejdsskadet fisker ikke har fået den erstatning, som vedkommende ellers ville være berettiget til, på grund af at Fiskeriets Ulykkesforsikring ikke har anmeldt arbejdsskaden til Arbejdsskadestyrelsen.

Hans Christian Schmidt
Fødevareminister
Antallet af anmeldte arbejdsskader blandt fiskere varierer alt efter, om man man henvender sig til Søfartsstyrelsen eller Arbejdsskadestyrelsen.

Ole Vagn Christensen (S) frygter, det skyldes, at Fiskeriets Ulykkesforsikring ikke videresender de anmeldelser til Arbejdsskadestyrelsen, som selskabet er forpligtet til. Det kan betyde, at den ansatte ikke vil få den erstatningssum, han egentlig er berettiget til.

Men fødevareminister Hans Christian Schmidt mener ikke, der er noget mærkeligt i det diffentierede antal anmeldelser. Det skyldes blot, at kriterierne for anmeldelser af skader til henholdssvis Søfartsstyrelsen og Arbejdsskadestyrelsen er forskellige.

Ifølge Søfartsstyrelsens oplysninger var 192 personer udsat for en arbejdsskade på danske og grønlandske skibe i 2003.

Dokumentation

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024