Enhedslisten: Skæv fordeling i Globaliseringsrådet

Enhedslistens fødevareordfører beklager, at Anders Fogh kun har fundet plads til Landbrugsraadet og Danisco i Globaliseringsrådet. Miljø og dyrevelfærd betaler prisen, mener han. Per Clausen har stillet spørgsmål til statsministeren.

Svine- og sukkerinteresserne samt fødevaremonopolernes interesser er således varetaget. Til gengæld er der ingen repræsentation for forbrugerne, miljøroganisationerne og de økologiske producenter

Per Clausen
Fødevareordfører i Enhedslisten
Af Per Clausen

Statsministerens nye Globaliseringsråd viser, at han tror på, at løsningen på fremtidens udfordringer findes hos fortidens og nutidens magthavere.

Sådan er det ikke. Herfra kan vi ikke forvente megen nytænkning. Også på på fødevareområdet er sammensætningen utrolig skæv og traditionel. De etablerede erhvervsinsteresser er solidt repræsenteret med Landbrugsraadets præsident Peter Gæmelke og Daniscos bestyrelsesformand Anders Knutsen.

Miljø og dyrevelfærd taber
Svine- og sukkerinteresserne samt fødevaremonopolernes interesser er således varetaget. Til gengæld er der ingen repræsentation for forbrugerne, miljøroganisationerne, økologiske producenter eller de dele af fødevareerhvervet, som satser på kvalitet, bæredygtighed i forhold til miljøet og dyrevelfærd.

Dokumentation
Per Clausens paragraf 20 spørgsmål til statsministeren:

  • Mener statsministeren, at Danmark kan løse de fremtidige udfordringer globaliseringen stiller den danske fødevareproduktion overfor uden at inddrage områder som miljømæssig bæredygtighed, økologi og dyrevelfærd som centrale elementer i?

  • Hvofor har statsministeren udelukkende udpeget repræsentanter for den traditionelle landbrugsproduktion til at sidde i Globaliseringsrådet og ingen repræsentanter for forbrugerne, miljøorganisationerne, økologiske producenter eller andre dele af fødevareerhvervet, som satser på kvalitet, bærdygtighed i forhold til miljøet og dyrevelfærd?

  • Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024