Enighed om sunde fødevarer

Fødevare- og landbrugserhvervet skal selv betale for mere kontrol. Det kom frem, da Folketinget førstebehandlede et lovforslag om foderstoffer
Claus Iversen
”Jord til bord” - princippet er grundpillen i EU’s fødevarepolitik, men indtil nu har lovgivningen på foderstofområdet været betragtet som det svage led i fødevaresikkerhedskæden. Folketinget førstebehandlede onsdag i sidste uge et lovforslag netop om foderstoffer, der giver myndigheden mulighed for hurtigere at reagere, hvis der opstår en mistanke om en foderstofforurening. Det betyder, at risikoen for at en sådan forurening i sidste ende når ud til forbrugerne formindskes.

Landbrugsraadet og FødevareIndustrien under Dansk Industri har i deres høringssvar givet udtryk for, at de er bekymrede for det øgede kontrol- og analyseomfang, som lovforslaget lægger op til. De frygter, at alle udgifter hertil skal betales af virksomhederne selv.

Under førstebehandlingen kom det frem, at det netop er meningen, at erhvervet selv skal betale for den øgede kontrol og analyse. Holdningen er, at de øgede udgifter er tjent ind igen i form af en øget forbrugertillid til det danske fødevareerhverv.

Det er meningen, at loven skal træde i kraft den 1. juni i år.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024