Et spring for økologien

Tina Møller
Dokumentation
Fredag den 30. maj lander fødevareminister Mariann Fisher Boel i faldskærm på Roskilde Dyrskue med en informationskampagne for økologi under armen. Kampagnen går under titlen ”Øøøø…” og stiller skarpt på nogle af de centrale regler, der gælder for økologi. Landbrugsraadet, Forbrugerrådet og Økologisk Landsforening deltager i præsentationen sammen med ministeren og bagefter vil der være publikumskonkurrence med tilhørende præmier.

De allerfleste danskere kender Ø-mærket, men det er de færreste, der ved, hvad mærket står for. Målet er at give forbrugerne denne viden, så de har et bedre grundlag at træffe deres valg på. Samtidig kan bevidste forbrugervalg føre til et mere robust marked for økologiske produkter – en af de udfordringer økologien netop står overfor.

Kampagnen vil kunne ses i tv, radio, aviser og blade fra lørdag den 31. maj. Også en række større detailkæder har valgt at benytte den opmærksomhed, kampagnen forhåbentlig skaber. På sitet www.øøøø.nu (først aktivt fra den 30. maj) vil der være links til mange forskellige slags informationer om økologi samt et vidensspil med præmier.

Fødevareministeriet har forberedt kampagnen i tæt samarbejde med en række organisationer på økologiområdet. Det er Forbrugerrådet, Landbrugsraadet, FødevareIndustrien, Økologisk Landsforening og detailhandlen repræsenteret ved COOP Danmark.

Kontaktperson:
Chefkonsulent Anders Klöcker, tlf. 3395 8864, e-mail [email protected]


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024