EU forsinker fælles ernæringsmærke

NYHED: Der kommer ingen fælles ernæringsmærker i EU foreløbig, bekræfter Kommissionen nu.
EU-Kommissionen forhaler processen om en fælles ernæringsmærkning, og det er helt urimeligt, mener Socialdemokraternes Christel Schaldemose.
EU-Kommissionen forhaler processen om en fælles ernæringsmærkning, og det er helt urimeligt, mener Socialdemokraternes Christel Schaldemose.
Niels Th. Dahl

Når EU-Kommissionen er så lang tid om at gøre noget, vokser der jo en skov frem over hele Europa med andre mærker. Det skaber total forvirring.

Christel Schaldemose
MEP (S)

Forbrugerne kan komme til at vente en rum tid, før der kommer et fælles, harmoniseret EU-ernæringsmærke på fødevarerne.

Det fremgår af et svar, EU's forbrugerkommissær Markos Kyprianou har givet til den danske Europa-parlamentariker Christel Schaldemose (S).

Mærke helt usikkert
Schaldemose spurgte i sidste måned kommissæren, hvornår Kommissionen har tænkt sig at sætte gang i et fælles ernæringsmærke, sådan som Europa-Parlamentet har opfordret den til allerede i februar. Kyprianou har imidlertid svaret, at der først træffes beslutning om en sådan anbefaling i slutningen af 2007, og at det i øvrigt heller ikke ligger fast, om der vil komme ét fælles mærke, eller om der blot kommer fælles retningslinjer for, hvilke regler f.eks. 27 nationale mærker skal bygge på.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024