EU i hårdknude over ny GMO-soja

GMO-SOJA: Flere EU-lande har afvist at sige god for nye former for GMO-soja, som den danske regering ellers bakker op om. EU efterlyser ny godkendelsesordning.
Per Bang Thomsen

Skal det være lovligt at importere og markedsføre GMO-soja inden for EU's grænser?

Det spørgsmål har i flere år delt unionens medlemslande, og diskussionen er nu vendt tilbage, efter en række medlemslande i mandags nægtede at give import- og markedsføringstilladelse til to nye genmodificerede sojaprodukter i EU.

I sidste uge skrev Altinget | Fødevarer, at man fra dansk side har valgt at sige god for en ny type GMO-soja - den såkaldte "sojabønne 356043" - som bliver produceret uden for EU's grænser. Forslaget kom fra Europa-Kommissionen, og ifølge den danske regering var der hverken "fagligt eller juridisk grundlag for at modsætte sig en godkendelse". Men beslutningen mødte hård kritik fra flere naturforeninger og økologiorganisationer, og nu viser det sig, at flere EU-lande heller ikke deler det danske synspunkt.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024