EU kræver 45 mio. kr. landbrugsstøtte tilbage

KORT NYT: Danmark har ifølge EU-kommissionen ikke været gode nok til at indføre EU-krav og kontrollere landbrugsstøtten mellem 2007-2010. Derfor skal der nu tilbagebetales 45 millioner kroner af landbrugsstøtten.

Enhver underkendelse er én for meget. Vi gennemfører løbende tiltag for at undgå nye underkendelser. Det er skatteborgernes penge, og derfor er det meget vigtigt, at de kan stole på, at pengene bliver brugt korrekt.

Sarah Børner
EU-direktør fra NaturErhvervstyrelsen
Fakta

Alle EU-lande modtager løbende underkendelser. Danmark har i årene 2002 til 2014 fået underkendelser for 1,14 procent af støttekronerne, mens gennemsnittet i EU ligger på 1,40 procent. 

Den nye beslutning betyder, at Danmark skal betale 45,6 mio. kr. tilbage. 

EU-Kommissionen offentliggør typisk underkendelser tre gange årligt. Aktuelt har EU-Kommissionen 4. april besluttet underkendelser for samlet 2,5 mia. kr.  

Største tilbagebetaler i den aktuelle beslutning er Frankrig, som skal tilbagebetale hele 1,9 mia. kr. på grund af uberettigede brug af betalingsrettigheder fra den nationale reserve. 

Kilde: naturerhverv.dk
Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024