EUs grænseværdier mere restriktive end internationale

Claus Iversen
Aflatoksiner er et naturligt giftstof, som kan dannes af skimmelsvampe, som vokser på fødevarer og er kræftfremkaldende.

EU har fastsat grænseværdier for, hvor meget aflatoksin, der må være i forskellige fødevarer og foder til dyr, grænseværdier, der er mere restriktive end de internationale værdier.

På internationalt plan er det Codex Alimentarius Commission, der fastsætter grænseværdier for aflatoksin i fødevarer, men der er kun opnået enighed om at vedtage grænseværdier for jordnødder til videre forarbejdning.

I et svar til Folketingets Fødevareudvalg fra fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) skriver hun, at EU er derimod gået videre og har også vedtaget grænseværdier for jordnødder til direkte konsum, tørret frugt uanset om det er til direkte konsum eller videre forarbejdning, korn og krydderier.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024