EU's landbrugsministre under pres fra mælkebønder

MÆLK: Mandag holder EU's landbrugsministre ekstraordinært krisemøde i Bruxelles, mens vrede landmænd med traktorer vil demonstrere udenfor. Det er de lave mælkepriser, der er på dagsordenen, og både landmænd og politikere kræver EU-indgreb.

Foto: colourbox
Lise-Lotte Skjoldan

BRUXELLES: Der er lagt op til trafikkaos i Bruxelles mandag 7. september, hvor traktorer og tusindvis af vrede landmænd fra hele Europa vil indtage Bruxelles’ gader i protest mod lave mælkepriser.

Demonstrationen, som er organiseret af de europæiske landbrugsorganisationer Copa-Cogeca og European Milk Board, afholdes, samtidig med at EU-landenes landbrugsministre holder et ekstraordinært ministerrådsmøde, hvor de netop skal diskutere krisen i mælkesektoren.

Mælkepriserne er det seneste halvandet år raslet ned på verdensplan og ligger lige nu på et historisk lavt niveau. I flere europæiske lande klager landmændene over, at omkostningerne ved produktionen af mælk er højere end den pris, de kan sælge mælken til.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024