EU’s landbrugsreform

Tina Møller
Dokumentation
Der er lagt op til debat og eventuel beslutning om en reform af EU’s fælles landbrugspolitik, når EU’s landbrugsministre mødes i morgen, onsdag d. 11. juni, kl. 15.

Det græske formandskab vil fremlægge et kompromisforslag med udgangspunkt i Kommissionens forslag til en reform af landbrugs-politikken, der blev fremlagt i 2002.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel har fra starten været meget positiv over for hovedlinjerne i Kommissionens forslag, der sigter på at afkoble den direkte landbrugsstøtte, at gøre støtten betinget af hensyn til bl.a. miljø, dyrevelfærd og fødevaresikkerhed samt at beskære den direkte støtte til fordel for en styrkelse af landdistriktspolitikken.

”Regeringens mål er en markedsorienteret og mere bæredygtig landbrugsproduktion,og derfor støtter vi hovedtrækkene i Kommissionens forslag til reform af den fælles landbrugspolitik. Men vi må se i øjnene, at et flertal af EU-landene ikke støtter forslaget, og derfor går Danmark efter det bedst mulige kompromis med vægt på en øget markedsorientering og hensyn til de igangværende WTO-forhandlinger”, siger Fødevareminister Mariann Fischer Boel.

De reformvenlige EU-lande er Sverige, Storbritannien, Tyskland, Holland og Danmark.

Kontaktperson:
Pressechef Carsten Møller Jensen tlf. 3392 4283/ 2091 5901, e-mail [email protected]

Departementet


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024