Eva Kjer afviser bakterieproblemer

CAMPYLOBACTER: Selv om der er langt flere campylobacter-bakterier i kyllingekødet end først antaget, skal der ikke ændres på campylobacterhandlingsplanen, siger fødevareministeren.
Søde ser de ud, kyllingerne - men når de bliver større og skal spises, er der risiko for, at kødet er inficeret med campylobacter-bakterier.
Søde ser de ud, kyllingerne - men når de bliver større og skal spises, er der risiko for, at kødet er inficeret med campylobacter-bakterier.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Opdateringen fra Fødevareinstituttet har ingen betydning for campylobacterhandlingsplanen.

Eva Kjer Hansen
Fødevareminister (V)

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) står stensikkert fast på sin handlingsplan mod den sundhedsfarlige campylobacter-bakterie, der kan findes i bl.a. kyllinge- og kalkunkød.

Det slog hun fast i et samråd i Folketingets Fødevareudvalg onsdag eftermiddag, på trods af at nye nye tal fra Fødevareinstituttet ved DTU har sået tvivl om, hvor stort problemet med campylobacter-infektioner i dansk kyllingekød egentlig er.

"Opdateringen fra Fødevareinstituttet har ingen betydning for campylobacterhandlingsplanen. Der er ikke ændret på det forhold, at der er mindre campylobacter i dansk kølet kyllingekød end i det udenlandske," sagde Eva Kjer Hansen under samrådet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024