Evalueringsrapport af pesticidhandlingsplan

Claus Iversen
Dokumentation
Miljøministeriet og Fødevareministeriet har i foråret 2003 gennemført en evaluering af Pesticidhandlingsplan II. Der er i den forbindelse foretaget dels en beskrivelse af målopfyldelsen, dels en vurdering af forskellige virkemidlers effekt.

Evalueringen er baseret på en lang række undersøgelser og projekter, hvoraf en stor del, som planlagt, er afrapporteret i foråret 2003. Miljøministeriet har derudover til brug for evalueringen i foråret 2003 fået gennemført to undersøgelser i Fødevareøkonomisk Institut. For det første en opdatering af Bichel-udvalgets analyser fra 1999, der viste, at det er muligt at reducere pesticidforbruget 30 – 40 % uden væsentlige driftsøkonomiske konsekvenser for landbruget. Dette svarer til en behandlingshyppighed på mellem 1,4 og 1,7 ved hhv. optimeret og uændret sædskifte. For det andet en vurdering af effektiviteten af Pesticidhandlingsplan II´s virkemidler til nedsættelse af behandlingshyppigheden.

En arbejdsgruppe under Skatteministeriet skulle på grundlag af Bichel-udvalgets anbefaling, undersøger mulighederne for at omlægge pesticidafgiften til en afgift på behandlingshyppighed.

Læs evalueringen her (pdf-format).


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024