Fælles EU-holdning ved landbrugskonference i USA

Tina Møller
Dokumentation
Spørger: Keld Albrechtsen (EL).

Spørgsmål: »Vil der blive udarbejdet en fælles EU-holdning som retningslinje for EU-landenes deltagelse i den konference for landbrugsministre m.m., som USA's landbrugsminister har inviteret til den 23.-25. juni i Sacramento, USA?«

Begrundelse: USA's landbrugsminister har inviteret til en konference for landbrugsministre m.m., hvor temaet er videnskab og teknologi inden for landbrug, sponsoreret af USA's landbrugsministerium, staten og USAID.

Konferencen omhandler ifølge det officielle program udvikling af landbrugsteknologier for fremme af produktiviteten i udviklingslande på en miljømæssig bæredygtig måde, men hovedparten af oplægsholderne repræsenterer USA-baserede firmaer inden for landbrugskemisk-, genteknologisk- og fødevareindustri, ligesom input fra udviklingslandene er stærkt begrænset.

Kritikere af konferencen påpeger, at konferencen ensidigt fremmer højteknologiske og GMO- baserede løsninger, der giver udviklingslandenes bønder øget afhængighed og ikke afhjælper fattigdoms- eller sultproblemer.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024