Fiskere risikerer kæmperegning

For at redde den europæiske hvalbestand planlægger EU at indføre skærpede regler for fiskeriet. Det vil for flere fiskere betyde en ekstraregning i millionklassen.
Kristian Lund Pedersen

Der foreligger tilstrækkelige videnskabelige oplysninger om marsvin til at nødvendiggøre drastiske skridt og pege på, at bestandsreduktionen i det 20. århundrede primært er begrundet i jagt og bifangster ved fiskeri.

Verdensnaturfonden (WWF)
Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) tager til Rådsmøde (landbrugs og fiskeri) den 22. og 23. marts for at tale med sine EU-kollegaer.

For de danske fiskere bør det være af interesse, at der sandsynligvis indføres krav om anvendelse af pingere i garn, så marsvin skræmmes væk fra fiskernes net. Desuden vil der blive foreslået udfasning og forbud mod drivgarn i Østersøen.

Bare udgifterne til pingere vil for de største fartøjer afstedkomme en udgift i millionklassen. For mindre fartøjer vil udgiften naturligvis være mindre. Udgiften til pingere udgør ifølge Kommissionens konsekvensanalyse mellem 18.700 og 75.000 kroner for et fartøj, der anvender mellem 5 og 20 km garn.

Dansk Fiskeriforening er imod
Formålet med forslaget er at forbedre hvalers bevaringsstatus. Det er ifølge Kommissionen det første skridt til at afhjælpe bifangstproblemet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024