Fiskerikontrollen er ikke for streng

Flere kystkommuner kritiserer Danmark for at overfortolke EU-reglerne om fiskerikontrol. Det er noget sludder, mener fødevareministeren.
Claus Iversen

Jeg mener ikke, kontrollen er for grundig. I forhold til fx. industrifiskeriet er en effektiv kontrol en forudsætning for, at fiskeriet kan opretholdes i Danmark.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Mange fiskere mener, at fiskerikontrollen er alt for streng. De føler sig nærmest forfulgte. De bliver nu bakket op af de såkaldte fiskeriafhængige kommuner.

Borgmestre fra otte kystkommuner har sendt et brev til fødevareminister Mariann Fischer Boel (V), hvor de kritiserer, at Danmark overfortolker EU-aftaler på fiskeriområdet. I andre lande er der selvforvaltning, mens fiskerne i Danmark underlægges en alt for streng kontrol.

Dét afviser fødevareministeren:

"Jeg mener ikke, kontrollen er for grundig. I forhold til fx industrifiskeriet er en effektiv kontrol en forudsætning for, at fiskeriet kan opretholdes i Danmark. Og indimellem forlyder det faktisk, at kontrollen i fx Storbritannien og Norge er strengere end i Danmark".

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024