Fjerkræavlere fastholder mærkning

NYHED: Fødevarestyrelsen har suspenderet et mærkningskrav for fersk fjerkrækød på grund af indsigelse fra EU-Kommissionen. Danske fjerkræproducenter og forhandlere vil imidlertid blive ved at mærke deres egne produkter.
Fakta
  • Siden 1. juni 2005 har Fødevarestyrelsen krævet, at producenter, importører og forhandlere af fjerkræ mærker al fersk fjerkrækød med en vejledning om god køkkenhygiejne.

  • Baggrunden er, at analyser fra Zoonosecentret har vist en forøget forekomst af salmonella og campylobacter i importeret fjerkræ.

  • Kilde: Forbrugerministeriet
    Gode råd om køkkenhygiejne vil stadig være at finde på kød fra kyllinger og andre fugle på trods af, at Fødevarestyrelsen har været nødsaget til at suspendere mærkningskravet på grund af indsigelse fra EU-Kommissionen.

    De danske producenter og forhandlere af fersk fjerkrækød har nemlig meddelt Fødevarestyrelsen, at mærkningsordningen i deres øjne indeholder så gode og nødvendige forbrugeroplysninger, at de på trods af suspensionen fortsat har til hensigt at mærke deres egne produkter med vejledningen.

    Klage fik EU på banen
    Suspensionen fra EU-kommissionen kommer som følge af, at en dansk fjerkræimportør har klaget til Kommissionen over det danske krav om mærkning.

    De danske myndigheder har været af den opfattelse, at der var hjemmel til at indføre et særligt dansk mærkningskrav som en fortolkning af EU-direktivet.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024