Flere smågrise over landegrænser

NYHED: Der er penge at hente i at sende danske smågrise over landegrænsen. Derfor og pga. af danske miljøregler stiger eksporten, lyder det fra foreningen af Danske Svineproducenter.

En stor del af smågrisene eksporteres til Tyskland, lige som Polen også er et interessant marked for os. Det får både de og vi en god forretning ud af.

Torben Poulsen,
Formand for Danske Svineproducenter
Flere smågrise vil blive sendt over landegrænsen i den kommende tid. Det skyldes bl.a., at produktionen af smågrise øges i Danmark.

"Der vil blive transporteret flere danske smågrise over landegrænsen fremover. Det er jeg overhovedet ikke i tvivl om," siger formanden for Danske Svineproducenter, Torben Poulsen, til Landbrugsraadets magasin FoodCulture.

Danske regler skyld i stigning
De danske miljøregler har en stor del af skylden for, at der produceres flere og flere smågrise herhjemme, mener Torben. Årsagen er, at det kræver meget mere jord at have slagtesvin end at opdrætte smågrise. Dertil kommer, at jordpriserne er meget høje, og det begrænser antallet af landmænd, som ønsker at investere i slagtesvinsbesætninger.

Eksport er god forretning
"En stor del af smågrisene eksporteres til Tyskland, lige som Polen også er et interessant marked for os. Det får både de og vi en god forretning ud af. I øvrigt er der ikke noget alternativ, for vi har ikke jord nok i Danmark til at fede dem færdig. Og hvis de Slagtesvineproducenter, der nu har meldt sig ud af Danish Crown, står ved deres beslutning, så vil eksporten af slagtesvin også stige," siger Torben Poulsen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024