Flertal mod øko-gebyr

NYHED: Der tegner sig nu et flertal imod regeringens finanslovsforslag om øgede gebyrer for økologiske landmænd. Fødevareministeren fastholder, trods kritikken.
Fakta
Regeringens finanslovsudspil for 2006, som blev offentliggjort i torsdags, indeholder et forslag om nye kontrolgebyrer for de i alt 3.200 økologiske landmænd.

  • Står det til regeringen, skal de økologiske landmænd således betale merudgifter på i alt 9,7 mio. kr. eller gennemsnitligt 3.300 kr. mere pr. landmand for at bevare deres autorisation under statens økologikontrol.

  • Uden kontrollen har landmændene ikke ret til at anvende statens Ø-mærke.


  • Kilde: Regeringens finanslovsforslag for 2006
    Nu melder De Radikale sig også på banen med et nej til regeringens planer om at hæve kontrolgebyrer for økologiske landmænd.

    Dermed er et flertal bestående af Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og De Radikale imod forslaget, der er en del af regeringens finanslovsforslag.

    Minister står fast
    Trods kritikken fra de fire partier står fødevareminister Hans Chr. Schmidt (V) fast:

    "Jeg kan da godt forstå, at nogle har de anker. Og jeg beklager selvfølgelig, hvis det rammer økologiske landmænd urimeligt. Men når det er sagt, skal forslaget ses i lyset af, at lægger vi lidt flere gebyrer på virksomhederne, kommer de penge, staten sparer, skatteborgerne til gode i den anden ende," siger Hans Chr. Schmidt til Altinget.

    Altinget logoFødevarer
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Fødevarer

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024