Fødevarebranchen domineres af mænd

KORT NYT: Danske fødevarer bliver i stigende grad produceret af mænd. De seneste seks år er andelen af mandlige ansatte steget med tre procent.

I Danmark domineres produktion af fødevarer hovedsageligt af mænd. Ifølge tal fra Fødevareforbundet NFF er medlemmerne nu fordelt med 70 procent mænd og 30 procent kvinder.

I den samlede fødevareindustri er andelen af kvindelige medarbejdere faldet med fire procent - værst ser det ud hos de danske mejerier, hvor andelen er faldet med seks procent.

Det eneste område der ikke halter efter er bager- og slagterbutikker, hvor den kvindelige andel er steget med 1,4 procent de seneste seks år.  

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024