Fødevarebranchens kritik er berettiget

De radikales fødevareordfører har forståelse for landbrugets og fødevareindustriens kritik af det fødevarepolitiske klima. 'Fødevarepolitikken sejler', siger han.
Claus Iversen

Vi vil meget gerne - sammen med erhvervslivet - lave en sammenhængende politik frem for flere forskellige politiske beslutninger. Men regeringen har været for passive.

Martin Lidegaard (R)
Fødevareordfører
At formanden for Danske Slagterier, Bent Claudi Lassen, og FødevareIndustriens direktør, Ole Linnet Juul, kritiserer Christiansborg for at føre 'uansvarlig' politik baseret på følelser og ikke viden på fødevareområdet, kan Det Radikales Venstres fødevareordfører godt forstå:

"Kritikken er berettiget, og de har helt sikkert en pointe, for det er jo et faktum, at fødevarepolitikken sejler. Det skyldes sådan set to ting: En regering uden ambitioner og et alternativt flertal, der træffer beslutninger uden om regeringen," siger han og trækker dermed sit eget parti med ind i debatten, da De Radikale selv er en del af det alternative flertal indimellem.

Det betyder, at landbruget og fødevareindustrien ofte må finde sig i énsags-politik i stedet for en overordnet og samlet strategi:

"Og dét synes jeg faktisk er ok at kritisere, men det skyldes jo, at vi har en regering som ikke er i stand til at formulere en samlet strategi, selv om den har et kæmpe embedsapparat bag sig."

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024