Fødevaredirektoratet forbedrer administrativ styring af husdyrkontrollen

Claus Iversen
Dokumentation
Fødevaredirektoratets uafhængige revisionsenhed har udgivet den årlige rapport om direktoratets arbejde. Rapporten rummer både ros og ris. Rapportens kritik vedrører især den administrative styring på det veterinære område. Fødevaredirektoratet har fulgt op på dette og understreger, at de administrative problemer ikke har haft betydning for fødevaresikkerheden.

For at sikre en bedre styring af arbejdet og en ensartethed i regionernes arbejde, har Fødevaredirektoratet siden sommeren 2002 gennemgået en organisationsudvikling og blandt andet oprettet et sekretariat, der skal koordinere tværgående administrative og økonomiske opgaver i veterinærafdelingen samt den faglige styring og supervision af regionerne.

"Vi har været nødt til at foretage prioriteringer i vores arbejde sidste år. Derfor er det også tilfredsstillende, at revisionsenhedens rapport ikke viser nogen negativ effekt for fødevaresikkerheden. De mangler ved styringen af vores arbejde, som revisionen har påpeget, har vi taget til efterretning. Vi mener selv, at vi løser langt de fleste af problemerne ved at reorganisere vores arbejde", siger veterinærdirektør Preben Willeberg.

Revisionen har vurderet, at arbejdet med strukturudviklingen og andre store opgaver i 2002 som EU-formandskabet, omlægning af medicinkontrollen og bekæmpelse af Newcastle Disease nok har medført forsinkelser i planlagte administrative kontrolaktiviteter, men rapporten har ikke fundet tegn på, at det har haft negativ indflydelse på fødevaresikkerheden.

"For os er det altafgørende, at der ikke stilles spørgsmål til vores faglige indsats og at vi lever op til de forpligtelser ved kontrollen med de levende dyr, der har betydning for fødevaresikkerheden. Dermed er forbrugerne ikke blevet udsat for større risici fra fødevarer med fx medicinrester eller bakterier", siger Preben Willeberg.

Han påpeger, at det er vigtigt, vi efterlever de internationale veterinære kontrolprincipper med overvågning som kerneaktivitet.

"Her har den danske veterinære kontrol fået overvejende positiv kritik og et godt internationalt ry, bl.a. på grundlag af de løbende EU-evalueringer. Den danske veterinære indsats vurderes meget højt internationalt, som basis for en omfattende eksport af fødevarer til hele verden" siger Preben Willeberg.


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024