Fødevareforhandlinger tager fart

NYHED: Forhandlingerne om fødevarekontrollens fremtid er på vej ind i en afgørende fase. Første arbejdsrapport er klar.
Niels Th. Dahl
Efter længere tids arbejde bag murene i Forbrugerministeriet og indledende drøftelser mellem Folketingets fødevareordførere er scenen sat til de egentlige forhandlinger om fødevarekontrollens fremtid efter påske.

På et møde hos forbrugerminister Carina Christensen (K) tirsdag aften i denne uge fik fødevareordførerne således forelagt den første rapport fra de arbejdsgrupper, der er blevet nedsat i ministeriet, og som skal komme med konkrete udmøntningsforslag i forlængelse af Leo Larsen-rapporten fra kort før jul.

Den første rapport handlede om slagteriernes kødkontrol. Rapportens indhold er endnu ikke offentligt kendt, men forbrugerminister Carina Christensen kaldte den onsdag over for Altinget | Fødevarer for "spændende" og "konstruktiv", mens oppositionspolitikere allerede er kritiske og mener, den er for "løs" og "luftig".

Der ventes dog ikke at blive stor uenighed på Christiansborg om slagteriernes kødkontrol. Der har indtil videre ikke været store fødevareskandaler på dette område, og selv om Leo Larsen-rapporten har anbefalet at overveje en udlicitering af kødkontrollen for at effektivisere og spare penge, er det forslag allerede blevet skudt ned fra alle sider i folketingssalen.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024