Fødevarekørekort til 1. behandling

Landbrug, fødevaresikkerhed og dyrevelfærd er i centrum, når politikerne i dag tirsdag genoptager arbejdet efter Påsken, herunder det meget omtalte fødevarekort.
Kristian Lund Pedersen
Efter Påsken er vel overstået for politikerne bliver tirsdag en dag i Folketinget, hvor fødevarer og dyrevelfærd kommer i centrum.

Folketinget førstebehandler lovforslaget, om at indføre det såkaldte fødevarekørekort. Forslaget indfører et næringsbrev til fødevarebutikker og fremsættes, fordi et flertal af Folketingets partier har pålagt regeringen at fremlægge et forslag om næringsbrev til at etablere og drive fødevareforretning samt om at inddrage næringsbrevet, hvis der konstateres væsentlige overtrædelser af gældende lovgivning.

Forslaget om fødekørekortet har to overordnede mål. Det ene er at sikre, at butiksindehaverne har det fornødne kendskab til reglerne på området. Det andet er, at systematisk overtrædelse af særregler ikke alene skal kunne sanktioneres hver for sig efter de respektive særlovgivninger, men også medføre en samlet sanktion. Der er på forhånd flertal for en vedtagelse af forslaget, så for økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K).

Et lignende forslag der gælder restaurationer istedet for butikker vil også blive behandlet tirsdag.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024