Fødevareminister forsvarer skrappe regler om transfedtsyrer
Claus Iversen
Ingen forfatter
Ingen forfatter
De danske fødevarevirksomheder må tage sig sammen og droppe bekymringerne om en yderligere skævvridning i omkostningsniveauet i forhold til udenlandske fødevareproducenter. Det var meldingen fra fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) på et pressemøde i Fødevareministeriet mandag 10. marts.Regeringen sætter naturligvis folkesundheden over industriens interesser. Min beslutning er derfor ikke til diskussion.
Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
Her præsenterede hun nye nationale grænseværdier for brugen af transfedtsyrer. Når vi går ind i år 2004 må indholdet af transfedtsyrer i olier og fedtstoffer, der indgår i produktion af f.eks. kiks, kager og fast food, ikke overstige to procent. En ordning, som ikke just får FødevareIndustrien til at klappe i hænderne.
Det bekymrer nu ikke fødevareministeren: "Regeringen sætter naturligvis folkesundheden over industriens interesser. Min beslutning er derfor ikke til diskussion", sagde hun under pressemødet.
Mariann Fischer Boel er af den overbevisning, at industrien ser alt for mørkt på konsekvenserne at den skrappe danske regulering. Hun regner med, at man i EU bliver enige om et fælles regelsæt på et tidspunkt: