Fødevareminister forsvarer skrappe regler om transfedtsyrer

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) sætter folkesundheden højere end industriens interesser. Hun mener desuden, at industrien klynker uden grund.
Claus Iversen

Regeringen sætter naturligvis folkesundheden over industriens interesser. Min beslutning er derfor ikke til diskussion.

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
De danske fødevarevirksomheder må tage sig sammen og droppe bekymringerne om en yderligere skævvridning i omkostningsniveauet i forhold til udenlandske fødevareproducenter. Det var meldingen fra fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) på et pressemøde i Fødevareministeriet mandag 10. marts.

Her præsenterede hun nye nationale grænseværdier for brugen af transfedtsyrer. Når vi går ind i år 2004 må indholdet af transfedtsyrer i olier og fedtstoffer, der indgår i produktion af f.eks. kiks, kager og fast food, ikke overstige to procent. En ordning, som ikke just får FødevareIndustrien til at klappe i hænderne.

Det bekymrer nu ikke fødevareministeren: "Regeringen sætter naturligvis folkesundheden over industriens interesser. Min beslutning er derfor ikke til diskussion", sagde hun under pressemødet.

Mariann Fischer Boel er af den overbevisning, at industrien ser alt for mørkt på konsekvenserne at den skrappe danske regulering. Hun regner med, at man i EU bliver enige om et fælles regelsæt på et tidspunkt:

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024