Fødevareministeriet skal af med hver tiende ansatte

NYHED: Regeringens finanslovsudspil lægger op til en nedskæring af antallet af ansatte i Fødevareministeriet på mere end 10 pct.
Niels Th. Dahl
Foto:
Foto:

Det kan betyde, at vi får en ringere dyrevelfærd, og at den fødevaresikkerhed, som vi er så berømte for, bliver tilsidesat.

Bjarne Laustsen
Fødevareordfører (S)

På trods af økonomiske indsprøjtninger til bl.a. den offentlige fødevarekontrol og bekæmpelse af salmonella i fødevarerne skal der spares i Fødevareministeriet i de kommende år.

I forslaget til finanslov, der blev fremlagt tirsdag i denne uge, anslår regeringen således, at Fødevareministeriet skal skære antallet af årsværk ned fra 3.088 i 2008 til 2,741 i 2012.

Det svarer til et fald på godt 11 pct. eller mere end hver tiende medarbejder, og dermed er Fødevareministeriet et af de ministerier, der har udsigt til det største fald i årsværk - kun overgået af Integrationsministeriet, Beskæftigelsesministeriet og Skatteministeriet.

Kritik af effektiviseringer
Udsigterne til færre ansatte i Fødevareministeriet vækker kritik hos oppositionen:

"Effektiviseringskravet gør, at det kan blive overordentligt svært at holde en ordentlig kvalitet, når der bliver så mange færre hænder til rådighed. Det kan betyde, at vi får en ringere dyrevelfærd, og at den fødevaresikkerhed, som vi er så berømte for, bliver tilsidesat," siger Socialdemokraternes fødevareordfører Bjarne Laustsen.

SF's fødevareordfører Kristen Touborg vil nu have fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) til at redegøre for, hvilke områder under ministeriet der særligt kommer til at mærke besparelserne i de kommende år.

Ifølge Fødevareministeriet skyldes faldet, at der i de kommende år skal indfases effektiviseringsaftaler, der allerede er aftalt i forskellige styrelser, samtidig med at regeringens effektiviseringskrav på 2 pct. pr. år - den såkaldte grønthøster - fortsætter.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024