Fødevareministeriet sparer 12,4 mio. kr. på udetjenesten

Stillinger nedlægges, og der kommer færre penge fra Udenrigsministeriet, så Fødevareministeriet i fremtiden kan spare ialt 12,4 mio. kr. om året.
Claus Iversen

Fødevareministeriet har fortsat ressortansvaret for fødevarepolitiske spørgsmål, økonomiske og faglige arbejdsopgaver. De eksportfremmerelaterede opgaver for alle udsendte varetages af Danmarks Eksportråd

Mariann Fischer Boel (V)
Fødevareminister
I et svar til Folketingets Fødevareudvalg skriver fødevareminister Mariann Fischer Boel (V), at Fødevareministeriet fremover skal spare ialt 12,4 mio. kr.

Besparelserne opnås ved at nedlægge to stillinger medio 2004, som er besat med lokalt ansatte medarbejdere i Athen og Lissabon, to attachéstillinger i Berlin og Washington pr. 1. august 2004 og statskonsulentstillingen i Paris pr. 1. november 2004.

Ifølge fødevareministeren vil fødevareministeriets udetjeneste fremover være fokuseret på forhandlingsopgaver i relation til EU og de væsentligste EU-lande samt varetagelse af internationale forpligtelser i relation til FAO, WTO og OECD.

"Fødevareministeriet har fortsat ressortansvaret for fødevarepolitiske spørgsmål, økonomiske og faglige arbejdsopgaver. De eksportfremmerelaterede opgaver for alle udsendte varetages af Danmarks Eksportråd".

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024