Fødevareregion København skal fremover ledes af én fælles regionschef

De to fødevareregioner i København skal fremover ledes af én fælles regionschef, og i den forbindelse skal der nedlægges en stilling som sekretariatschef. Det konkluderes i rapporten "Fødevaredirektoratets laboratoriestruktur".
Tina Møller
Dokumentation

Spørgsmål 201:

"Ministeren bedes kommentere henvendelsen (pdf) af 21. februar 2003 fra Fødevareregion København."

Svar:

Som det fremgår af rapporten "Fødevaredirektoratets laboratoriestruktur, juni 2002", var det laboratoriestrukturudvalgets opfattelse, at der er særlige grunde til at overveje den nuværende struktur i hovedstadsområdet, idet der her findes to fødevareregioner placeret geografisk tæt på hinanden.

Som det tidligere er oplyst til udvalget finder Fødevareministeriet, at det vil være hensigtsmæssigt, at de to regioner fremover ledes af én fælles regionschef samt, at der i den forbindelse nedlægges en stilling som sekretariatschef således, at de to regioner også får en fælles sekretariatschef.

På baggrund heraf, er der i Fødevaredirektoratets regi nedsat et udvalg med deltagelse af de berørte regioner, til nærmere analyse af dels, hvorvidt det vil være hensigtsmæssigt at samle flere administrative funktioner i de to regioner, dels hvordan en ny administrativ struktur rent praktisk bør føres ud i livet. Alle relevante juridiske og administrative spørgsmål forbundet med en sådan ny administrativ struktur med én fælles regionschef og en fælles sekretariatschef vil blive afklaret i den igangværende proces.

Det er ikke hensigten med disse effektiviseringsbestræbelser at ændre på det forhold, at der fortsat er tale om to regioner med hver sin fødevarekontrol.

 

Mariann Fischer Boel

/Lars Jensen


Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024