Fokus på landbruget i Middelhavsområdet

For at sikre fred og stabilitet vil EUs landbrugskommissæren have fokus på Middelhavslandenes landbrug. Han efterlyser flere reformer for told- og transportvæsenet, omkring landopdeling, en åbning af jordmarkedet, investeringer i vandprojekter, samt forbedring i oplagringsmetoder.
Claus Iversen

I Middelhavs-områdets landbrug står to totalt forskellige landbrug-koncepter over for hinanden. På den ene side det traditionelt støttede landbrug, som langsomt er ved at miste terræn. Og på den anden side den eksportorienterede produktion af især citrusfrugter, sæson-tidlige kartofler, frugt og grøntsager

Franz Fischler.
EUs landbrugskommissær.
Når den østrigske EU-kommissær for landbrug, Franz Fischler, tager til Strasbourg for at tale i Europarådets parlamentariske Forsamling, så er det i en klar erkendelse af, at Europarådet med sine 45 medlemsstater repræsenterer områder – ikke mindst Balkan - som er vigtige at have en dialog med, når Europas interesser skal varetages ved de kommende WTO-forhandlinger.

Men det er også for at undgå, at parlamentarikerne, der kommer fra medlemsstaternes nationale parlamenter, formulerer egne holdninger til den fremtidige landbrugspolitik.

Derfor deltog EU-kommissæren både i en debat om landbruget og udvidelsen af EU og i en debat om de udfordringer, Middelhavsområdets landbrug står overfor.

Det er ikke mindst det sidst nævnte emne, der indeholder sprængstof. Eller sagt på en anden måde: En konference, afholdt med både EU og Europarådet som værter, kunne for et par år siden fastslå, at vejen til fred i Middelhavsområdet går over stabilitet i landbrugssektoren. Det drejer sig både om jobs, om forholdet mellem land og by, og om at finde landbrugsmæssige nicher for hvert lands produktion.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024