Folketinget nøler med bedre dyrevelfærd

NYHED: Dyrenes Beskyttelse indleder et omfattende samarbejde med Økologisk Landsforening. Det gør de blandt andet, fordi politikerne gør for lidt ud af dyrevelfærden. Landsudvalget for Svin hilser samarbejdet velkommen.
Mikael Børsting

Jeg kan bekræfte 100 procent, at det her initiativ også hænger sammen med, at politikerne gør alt for lidt på området. Det var en meget forstemmende debat om dyrevelfærd forleden i Folketingssalen

Ole Münster
Direktør i Dyrenes Beskyttelse
100 døde grise i en svinetransport fra Danmark og Tyskland fik på ny sat dyrevelfærden på dagsordenen. Nu indleder Dyrenes Beskyttelse og Økologisk Landsforening et tæt samarbejde, som betyder, at Dyrenes Beskyttelse vil bruge en million kroner om året de kommende fem år til markedsføring af økologisk kød.

Formanden for Landsudvalget for Svin hilser samarbejdet velkommen, selvom det konventionelle landbrug får hug i pressematerialet.

Initiativet er blandt andet taget, fordi politikerne ikke gør nok på området, forklarer Ole Münster til Altinget.

"jamen, først og fremmest er begge organisationer interesseret i at fremme velfærdskød, og det vil det her initiativ være med til at sikre," siger Ole Münster.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024