Forbrugere med fødevareallergi får det lettere

Claus Iversen

FødevareIndustrien er tilfredse med, at EU-Parlamentet har vedtaget fælles europæiske regler for mærkning af ingredienser i fødevarer.


Der har i de senere år været stadig større fokus på danskernes stigende problemer med allergi. Allergi kan stamme fra mange ting, vi møder i hverdagen. Også fødevarer har spillet en betydende rolle i allergidebatten.

Derfor er FødevareIndustrien godt tilfreds med, at Europa-Parlamentet nu har vedtaget fælles europæiske regler for mærkning af ingredienser i fødevarer. Det er en vigtig hjælp til forbrugere, som kæmper mod allergi.

"Fødevarevirksomhederne prioriterer fødevaresikkerhed højt, og vedtagelsen af fælles europæiske regler på området giver fødevareallergikere betydeligt bedre mulighed for at foretage et valg på et ordentligt og oplyst grundlag. For industrien er det samtidig afgørende, at reglerne ikke nødvendigvis reducerer adgangen til fødevarer, der er tilført forskellige ingredienser i forbindelse med fremstillingen", siger Ole Linnet Juul, branchedirektør i FødevareIndustrien i Dansk Industri.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024